image

Vårt sociala ansvar

Beställ ditt armband här!

För oss på Arvid Nilsson handlar Corporate Social Responsibility (CSR) om att på ett långsiktigt och integrerat sätt ge ett positivt bidrag till det samhälle där vi verkar.

Vi är också mycket stolta över att vår grundare Arvid Nilsson redan på sin tid bestämde sig för att ta ett aktivt samhällsansvar. 1953 lät Arvid starta en stiftelse i Danmark med målet att stödja kampen mot cancer och hjärtsjukdomar. Stiftelsen (som fortfarande finns kvar) finansierades av aktiekapital från företaget Arvid Nilsson. Arvid skriver:

”Min begrundelse for stiftelsen af denne fond er, at jeg ønsker, at den virksomhed, som jeg har oparbejdet, kommer til at fortsætte, således at dens udbytte kommer til at tjene menneskenes kamp mod sygdom.”

Idag är det en självklarhet för oss att fortsätta i Arvids fotspår. 2016 blev startskottet för vår egen insamling Screw Cancer - en kampanj för livet. Här kan vi ta vårt mångåriga engagemang för cancersjuka vidare i och med lanseringen av armbandet Screw Cancer, designat Lundbladbaldal. 

- Fullföljer vi vår grundares önskan om att företaget ska ta ett stort och engagerat ansvar i att stödja cancersjuka? Det frågar vi oss ständigt, säger Annika Folkesson, CEO på Arvid Nilsson AB. Vår historia förpliktigar och vi kände någonstans att vi kan göra mer. Då föddes idén att starta insamlingen Screw Cancer i egen regi, och koppla engagemanget direkt till kärnan och hjärtat av Arvid Nilsson. 

Tillsammans med Göteborgsbaserade designduon Lundbladbaldal togs ett armband fram som ska säljas för att tydliggöra och finansiera kampen mot cancer. Pengarna går till att stötta befintliga organisationer som idag hjälper barn och unga vuxna som insjuknar i cancer, samt till rehabilitering och forskning

- Det är väldigt inspirerande att jobba med välgörenhetsprojekt vi verkligen tror på, säger designern Sandra Lundblad.
- Ja, det var extra viktigt i det här fallet att skapa ett armband vi känner starkt för, tillägger hennes kollega Carolina Baldal.

Ända sedan grundaren Arvid Nilsson 1953 skänkte hela aktiekapitalet från Arvid Nilsson A/S och startade Arvid Nilssons Fond och därmed personligen satte målet för företaget att stödja kampen mot cancer och hjärtsjukdomar, har detta varit hela verksamhetens ledstjärna. 

- Vi vill engagera oss direkt och personligt, och det här är ett utmärkt steg på den vägen, fortsätter Annika Folkesson. Vi vill bygga något stort tillsammans. Både inom bolaget, ihop med våra kunder men även i samarbete med andra ambassadörer.

Armbanden i enkel och stilfull unisexdesign, med budskapet SCREW CANCER stämplat på en av Arvid Nilssons muttrar, kommer säljas för 200 kr/st bland annat via screwcancer.se. 

- Vi siktar på samarbete med så många försäljningskanaler som möjligt för att sprida budskapet och öka effekten av insamlingen, säger Annika Folkesson. Vi är oerhört stolta över att vara ett bolag som drivs med minst lika mycket hjärta som hjärna, avslutar hon.

www.screwcancer.se